Ψηφιακή Υπογραφή

Διαδικασια εκδοσης - ανανεωσης ψηφιακης υπογραφης

Για την διαδικασία έκδοσης ψηφιακής υπογραφής απαιτούνται δύο βήματα. Το πρώτο στάδιο είναι η ηλεκτρονική υποβολή αίτησης για ψηφιακό πιστοποιητικό και το δεύτερο στάδιο είναι επίσκεψη ενός ΚΕΠ οπού θα ελέγξουν τα στοιχεία μας και στην συνεχεία θα εκδόσουν την ψηφιακή υπογραφή.
Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και στην περίπτωση ανανέωσης της ψηφιακής υπογραφής. Παρόλο που αιτούμαστε ανανέωση, στην πράξη χρειαζόμαστε ένα νέο πιστοποιητικό που θα αντικαταστήσει το προηγούμενο και θα εγκατασταθεί στο Usb Token.

Βήμα 01. Υπεύθυνη Δήλωση στην Πύλη gov.gr

Ο ενδιαφερόμενος μεταβαίνει στο www.gov.gr  στην αίτηση – υπεύθυνη δήλωση (ΥΔ) για έκδοση ΨΠ και τη δημιουργεί. Η ΥΔ έχει τυποποιημένο κείμενο. Ο χρήστης την επιλέγει και αυθεντικοποιείται με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

 • Κατά την πρώτη είσοδο σε υπηρεσίες gov.gr μόνο, ο χρήστης θα χρησιμοποιήσει τους προσωπικούς κωδικούς web banking σε Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, Παγκρήτια Τράπεζα, Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας ή Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας για την επιβεβαίωση του αριθμού του κινητού τηλεφώνου. Σε κάθε επόμενη είσοδο σε υπηρεσία του gov.gr απαιτούνται μόνο οι κωδικοί Taxisnet.

Εναλλακτικά, πριν την πρώτη είσοδο, θα πρέπει να έχει εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) ώστε να επιβεβαιωθεί ο αριθμός κινητού τηλεφώνου. Σε κάθε επόμενη είσοδο σε υπηρεσία του gov.gr απαιτούνται μόνο οι κωδικοί Taxisnet.

Η ΥΔ που δημιουργείται έχει ένα μοναδικό κωδικάριθμο, τον οποίο κρατάμε για να χρησιμοποιήσουμε στο επόμενο βήμα.

Βήμα 02. Ηλεκτρονική αίτηση μέσω της εφαρμογής της ΑΠΕΔ

Ο ενδιαφερόμενος εκτελεί τα παρακάτω:

Συνδέεται στην εφαρμογή https://services.aped.gov.gr/apedcitizen/login  με τα διαπιστευτήρια του Taxisnet.

Υποβάλλει αίτημα έκδοσης ΨΠ.

 • Τα βασικά πεδία είναι προσυμπληρωμένα (ανάκτηση από το web service της ΑΑΔΕ).
 • Συμπληρώνει προαιρετικά στοιχεία επικοινωνίας: ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email), διεύθυνση κατοικίας.
 • Συμπληρώνει τον κωδικάριθμο της αίτησης-ΥΔ του gov.gr (o κωδικάριθμος είναι ο κωδικός που εμφανίζεται στην οθόνη μετά την έκδοση της αίτησης-ΥΔ και επίσης πάνω αριστερά στην αίτηση-ΥΔ που είναι σε μορφή pdf).
 • Επιλέγει υποβολή του αιτήματος.
 • Γίνεται αυτόματα έλεγχος στα βασικά πεδία (όνομα, επώνυμο, ΑΦΜ) ανάμεσα σε ανακτηθέντα στοιχεία ΑΑΔΕ και αίτηση gov.gr.
 • Τα στοιχεία εμφανίζονται στον ενδιαφερόμενο και καλείται να επιβεβαιώσει ότι έχει διαβάσει τους όρους χρήσης.
 • Υποβάλλει την ηλεκτρονική αίτηση.
Βήμα 03. Ταυτοποίηση των στοιχείων και αίτηση σε ΚΕΠ
 • Ο ενδιαφερόμενος μεταβαίνει σε ένα από τα  Εντεταλμένο Γραφείο – ΚΕΠ.
 • Για να γίνει η φυσική ταυτοποίηση, ο ενδιαφερόμενος να έχει μαζί του την Υπεύθυνη δήλωση και το ταυτοποιητικό έγγραφο που έχει δηλώσει στην ηλεκτρονική αίτηση στο gov.gr.
 • Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία στα ΚΕΠ, ο ενδιαφερόμενος θα λάβει δύο μηνύματα με SMS, τα οποία πρέπει να κρατήσει. Τα μηνύματα θα έρθουν μέσα στο επόμενο 48ωρο και είναι απαραίτητα για την εγκατάσταση της ψηφιακής υπογραφής.
Βήμα 04. Εγκατάσταση ψηφιακής υπογραφής

• Εάν έχετε λάβει το 2o SMS με τον προσωπικό σας οκταψήφιο κωδικό έκδοσης / ανάκλησης ψηφιακού πιστοποιητικού, είστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση.
• Επικοινωνήστε μαζί μας, για να αναλάβουμε την εγκατάσταση της ψηφιακής υπογραφή.

  Σας ενδιαφέρει;

  Επιλέξτε πως θέλετε να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

  Email Option

  Phone Option

  Location Option
  This website stores cookies on your computer. Cookie Policy